Fremtidens oljestudenter

Publisert

Fortsatt spennende bransje.

Jeg tror på fremtiden, og jeg er sikker på at olje- og gassindustrien er en del av fremtiden. Norge er et havland, fortalte Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vordende NTNU-studenter i dag.

På grunn av lave søkertall har NTNU for første gang invitert søkere til åpen dag for å inspirere dem til å takke ja til studieplassen. Det er fremdeles flere søkere enn det er studieplasser.

->>Les også: Unge vender oljenæringen ryggen

I år skal petroleumsindustrien investere 189 mrd kroner på norsk sokkel. De tredje høyeste oljeinvesteringer noensinne, skriver Norsk olje og gass i en pressemelding.

Hvorfor snakker da alle om det som om det er lite? Vel, en lettvint måte å svare på det spørsmålet er å si at det er lavere enn i toppåret 2014 (214 mrd.), sa Schjøtt-Pedersen som snakket om hele sin karriere fra ungdomstid i Vardø og frem til nå.

Veldig spennende innlegg av Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, lærte mye om bransjen, sa Simen Nordeide fra Bergen.

->>Se også videointervju: Industrien roper Ulv Ulv

Nordeides far er ingeniør i oljen, og han følger derfor i farens fotspor.

Det negative situasjonsbildet har gjort at interessen for petroleumsrettede fag har blitt svekket blant ungdom som vurderer studieretning. Nettopp derfor er dere invitert inn her og nettopp derfor inviterte jeg meg selv inn for å snakke med dere. Vi skal nemlig brette opp armene, og sammen omstille oss til en næring som kan leve av teknologi og ingeniørkunst i flere generasjoner, sa Schjøtt-Pedersen.