Enighet i oljemeklingen. Unngår nedstenging av Melkøya og Nyhamna

Publisert

Meklingen mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe har ført til enighet. Dermed blir det ingen streik for 338 oljeansatte.

– SAFE har i land-meklingen klart å øke rammen for medlemmene i Shell og Esso utover tilbudene som ble gitt i lokale forhandlinger. Det er vi selvsagt tilfreds med, men vi skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt for denne meklingen enn det andre organisasjoner ga oss ved å signere i de lokale forhandlingene, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

- Er dere fornøyde

- Vel. Det burde vært bedre, tatt i betraktning hvor godt det går på raffineriene nå, men det var så langt vi kom, sier Rysst til enerWE. Vi fikk orden på de lokale forholdene, og det var viktig. I tillegg til en erkjennelse om at partene har forpliktet seg til å vurdere lønnsdannelsens utvikling framover for å sikre lønnsutvikling for medlemmene på denne avtalen over tid.

Motparten Norsk olje- og gass er fornøyde med å unngå streik.

- Vi er fornøyd med at partene er kommet til enighet i meklingen om ny tariffavtale for den neste toårsperioden, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass, i en pressemelding.

Partene kom til enighet tre timer på overtid klokken 03.00 fredag morgen.

- Så, summa sumarum, absolutt verdt å ta turen, og sammen unngikk vi streik, fordi vi fikk orden på de lokale forholdene. Ihvertfall der hvor ikke konkurrerende forbund hadde signert, sier hun til enerWE, før hun avslutter med at nå er det kveld.

– Bakgrunnen for at oppgjøret gikk til mekling, er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sa Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe torsdag.

Powered by Labrador CMS