Ingeniører er redde

Publisert

32 % lever i frykt.

Ingeniører på Vestlandet er mest påvirket av nedgangstidene i oljebransjen. I Rogaland frykter 32 prosent at de kan miste jobben.

Det kommer fram i en undersøkelse Norsk ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) har gjort blant sine medlemmer. Særlig Vestlandet skiller seg negativt ut, der stadig flere ingeniører tror at jobbene deres kan gå med i dragsuget, skriver Stavanger Aftenblad.

I april svarte 21 prosent av Nitos medlemmer at de frykter å miste jobben, mot 18,9 prosent i januar.

På Vestlandet er denne andelen økt fra 25,7 til 29 prosent. I Rogaland svarer nå 32,3 prosent at de frykter at jobben går tapt, en økning på to prosentpoeng i år.

Når du ser kolleger rundt deg bli sagt opp og bedriften din mister oppdrag, er det forståelig at noen blir urolige, sier president Trond Markussen i NITO til Stavanger Aftenblad.

NITO-presidenten er bekymret for at nedbemanningen går for raskt. NITO mener nemlig at nedturen i oljebransjen er midlertidig, og at ingeniørkompetansen derfor må tas vare på.

15.000 jobber i petroleumsindustrien har forsvunnet på kort tid, flere selskaper har varslet ytterligere oppsigelser. Kombinert med at søkningen til oljerelaterte studier har gått ned, mener vi det er grunn til å være bekymret. Samtidig er det ingen tvil om at landet fortsatt har behov for ingeniører, selv om det innenfor petroleumsindustrien nå er en del utfordringer, sier Markussen.

Powered by Labrador CMS