brukt i Origo juni 2013
brukt i Origo juni 2013

Arbeidsledigheten fortsetter å stige ifølge ferske tall fra Nav

Publisert

Bare i desember kom 4200 nye varsler om oppsigelser.

Antall varslede oppsigelser fra norske arbeidsgivere er tredoblet på ett år. Også i desember fortsatte utviklingen, skriver Dagens Næringsliv.

- Klar melding

En fersk statistikk fra Nav, som legges fram tirsdag, viser at ledigheten trolig vil fortsette å øke. I september skrev DN at antallet varslede oppsigelser var tredoblet så langt i 2015, sammenlignet med året før, og denne utviklingen har fortsatt ut året.

– Disse tallene gir en klar melding. Varslene om oppsigelser og permitteringer i 2015 er mer enn dobbelt så mange som i 2014. Bare i desember kom det varsler for til sammen 4200 personer, sier administrerende direktør Sigrun Vågeng i Nav.

 • Tillitsvalgte tror et fåtall har tatt sluttpakken i Statoil
 • Ikke alle tall er reelle

  Virksomheter som skal si opp eller permittere ti ansatte eller mer, er pålagt å rapportere det inn til Nav. Varslene skal sendes minst 30 dager før de berørte personene får beskjeden. Noen av varslene kan vise seg å ikke bli iverksatt, men for Nav er statistikken likevel en viktig indikator for hva som vil komme av oppsigelser framover.

  – Vi ser jo at det ligger an til at de prognosene vi har kommet med for 2016 kan vise seg å holde stikk, sier Vågeng.

  • 300 mister jobben i MHWirth
  • 70 prosent olje og industri

   Navs prognose innebærer at den registrerte arbeidsledigheten vil bli på 90.000 personer i snitt for 2016, noe som er 10.000 høyere enn snittet for 2015. Av de drøyt 4000 varslene som kom i desember, var 70 prosent fra oljeutvinning eller industri.

Powered by Labrador CMS