Maria Moræus Hanssen tar over som DEA-sjef

Publisert

Maria Moræus Hanssen har stemplet inn som sjef for DEA Deutsche Erdoel AG i Hamburg, og starter umiddelbart arbeidet med å forberede selskapet for fremtiden.

Maria Moræus Hanssen begynner i et selskap i vinden. I tillegg til vekstplaner og en omfattende prosjektportefølje, er DEA i samtaler med Wintershall om en mulig fusjon og opprettelse av en ny global olje og gass-gigant. I følge er den nye toppsjefen, er endringer uunngåelig.

– Vi står midt i en spennende tid, både for selskapet og industrien for øvrig. Tilpasninger og endringer er nødvendige. Mine viktigste arbeidsoppgaver framover blir å sikre fortsatt verdiskaping og sikker drift. I tillegg vil jeg jobbe for å posisjonere og forberede DEA for fremtiden, og vil naturligvis ha en tett oppfølging av den mulige fusjonsavtalen mellom DEA og Wintershall, sier Moræus Hanssen i en pressemelding.

DEA og Wintershall sine eiere signerte en intensjonsavtale om sammenslåing i desember 2017 og er nå i samtaler om en mulig fusjon. Moræus Hanssen understreker at ingenting er avgjort, men er sikker på at DEA, med eller uten Wintershall, har det som skal til for å møte et stadig mer krevende og kompleks energi-marked.

– Gjennom langsiktig og målrettet arbeid har DEA bygd en svært spennende portefølje. Bak arbeidet står svært drevne og dyktige DEA-folk med bred erfaring og kunnskap. Det er menneskene bak logoen som betyr noe, og som er DEAs konkurransefortrinn. De ansatte er den viktigste og mest kritiske verdien vi har – en verdi jeg prioriterer å beskytte, forvalte og utvikle, sier hun.

Moræus Hansen er tydelig på at olje og gass-industrien vil være viktig i lang tid framover. Industrien sin største utfordring er ikke synkende etterspørsel, men hvordan gjøre nye funn for å kompensere for den naturlig dalende produksjonen fra de eksisterende feltene. Samtidig må næringen ta inn over seg at den lever i samspill med samfunnet og nye energiformer.

– Vi må lete, bygge ut og produsere billigere, mer effektivt og med mindre innvirkning på miljø og klima. Industrien må ta en mer aktiv rolle i den pågående energi-transformasjonen. Digitalisering og mer satsing på teknologiutvikling i alle ledd av verdikjeden vil være noen av suksessfaktorene, påpeker hun.

Maria Moræus Hanssen kommer til DEA fra stillingen som administrerende direktør i olje- og gassdivisjonen til det franske energiselskapet Engie. Tidligere har hun blant annet jobbet for Hydro, Statoil og Aker.

Powered by Labrador CMS