Deskleder i enerWE inn i styret til Kvinner i Business

Publisert

Utvikler Ung-program for unge kvinner med ledertalent eller en gründer i magen.

Denne uken ble deskleder, partner og medgründer i enerWE valgt inn i styret til organisasjonen Kvinner i Business (KiB) i Asker og Bærum.

Ung-satsning

Nettverket består av nesten 200 kvinner, der ca. 80 prosent er gründere og 20 prosent er andre ledere i næringslivet. Kvinner i Business har fire ferdigutviklede programmer som skal hjelpe til å gjøre medlemmene profesjonell støtte og hjelpe de til å vokse både personlig og ikke minst den virksomheten de driver.

Kotte-Eriksen ble valgt inn i styret på bakgrunn av sitt engasjement for den nye satsningen: KiB UNG.

- Det er kjempegøy å bli valgt inn i styret, og ikke minst få være med å lede utviklingen av et nytt program som skal løfte og inspirere unge kvinner til å bli gründere og til å følge egne drømmer og mål, sier Kotte-Eriksen.

Et tydelig behov

Toril Flåskjer er styreleder i Kvinner i Business og jobber til daglig som hotelldirektør på Scandic Fornebu. Under en strategisamling i styret så kvinnene på gjennomsnittsalderen og fant ut at den var ganske høy. Det var da ideen om et nytt satsningsområde ble satt ut i livet, og jobben med å lage et tilbud for disse begynte.

- Målet er å hjelpe unge gründere i gang og gi dem et nettverk hvor de kan hente inspirasjon og utvikle seg. Det finnes også mange ledertalenter der ute som vi ønsker å støtte på veien til større jobber, forklarer Flåskjer.

Programmene støttes av Asker kommune, Bærum kommune og Akershus Fylkeskommune. På den måten kan nettverket gi medlemmene et veldig rimelig tilbud, noe som er viktig for mange av de som driver små virksomheter.

Nettverk som viktig støttespiller

KiB Ung er foreløpig beregnet på kvinner under 35 år, og selv om programmet er under utarbeidelse vil Ung arrangere uformelle møter i løpet av våren. Kotte-Eriksen ser frem til å ta fatt på styrevervet og til å komme i gang.

- Som medgründer og partner i enerWE har jeg måttet lære mye etter hvert som tiden har gått, og det er mange ting man ikke kan forberede seg på når man velger å satse på noe eget. Derfor er det godt å ha et nettverk å støtte seg på, og jeg har stor tro på at ung-satsningen kan få til mye bra. De unge og de "litt mer erfarne" kommer til å lære mye av hverandre, og jeg håper at flere jenter som sitter med en liten gründerdrøm eller idé melder sin interesse!, avslutter Kotte-Eriksen.

Det nye styret består nå av Kate Günther Ellefsen (Grini Hjemmebakeri), Kristine Kotte-Eriksen (enerWE.no og Kotte Consulting AS), Bodil Hasselknippe (Pizzastua), Kerstin Krogh (MarketWell), Marit Silseth (Silseth Consulting), Toril Flåskjer (Scandic Forebu), Bente Ø. Heggelund (TopCom) og Ingrid Braate Prillard (Klokt Sagt).

Det nye styret i Kvinner i Business.

Powered by Labrador CMS