Kværner må kutte opptil 500

Published

Har ikke noe valg.

Kværner må trolig kutte mellom 250 og 500 ansatte i 2015. Det skjer etter tap av flere store kontrakter for bygging av plattformdekk.

Mange kontrakter har gått til Asia, mens Aibel i Stavanger – som allerede har gjennomført store kutt – sikret seg en gigantkontrakt på det planlagte Johan Sverdrup-feltet på Utsira-høyden. Kontrakttapene og konkurransesituasjonen kan nå gå hardt ut over Kværner.

På et allmøte torsdag ble hele Kværner-konsernet informert permitterings- og nedbemanningsplanene. Det var avisen Sunnhordland som første omtalte saken.

Vi har ikke noe valg. Topside-produksjonen (overdel av plattform) er en stor del av aktiviteten på Stord og i Oslo. Slike kontrakter er det lite framover, sier administrerende direktør i Kværner Stord, Steinar Røgenes, til avisen.

Til E24 lørdag sier Kværners pressetalsmann Odd Naustdal at han håper på minst mulig nedbemanning, men at de er avhengige av å vinne kontrakter for bygging av plattformdekk.

Johan Sverdrup er av interesse for oss, så vil vi jobbe med andre kontrakter òg, sier Naustdal til E24, før han legger til at selskapet må bli mer konkurransedyktig.