National Oilwell Varco nedbemanner igjen

Publisert

Mistet kontrakter for nesten 10 milliarder ved årsskiftet.

Det blir nye masseoppsigelser i National Oilwell Varco (NOV). Fra før har oljeserviceselskapet sagt opp rundt 2400 ansatte her i landet.

De ansatte ble informert om beslutningen mandag, ifølge en pressemelding fra selskapet, som ikke opplyser hvor mange som mister jobben denne gang.

– Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, med reduserte investeringer og redusert salg av utstyr, skriver selskapet.

– Ledelsen i NOV Norge beklager belastningen en slik situasjon påfører våre ansatte og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter, heter det videre.

Det vil nå bli gjennomført drøftingsmøter med de tillitsvalgte, før det kommer mer informasjon om omfanget og hvordan nedbemanningen skal gjøres.

– Et betydelig antall

Kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø kan overfor E24 ikke si noe om hvor mange bedriften regner med vil bli rammet.

– Men vi beskriver dette som en masseoppsigelse, så det er dessverre et betydelig antall som må gå, forteller han.

Robin Jensen, hovedtillitsvalgt for de NITO-organiserte i NOV, hadde mandag telefonmøte med andre tillitsvalgte og deres forhandlingsutvalg, skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg tror mange har innsett at det eneste som går fremover, er tiden. Markedet endrer seg ikke nevneverdig, og det har ligget i kortene at vi fortsatt har en overkapasitet, sier Jensen.

Kontor i Kristiansand

NOV Norge har hovedkontor i Kristiansand og er et datterselskap av det amerikanske multinasjonale selskapet National Oilwell Varco, som har over 60.000 ansatte i mer enn 60 land. Det leverer blant annet boreteknologi og offshore-kraner.

NOV Norge hadde rundt 4.500 ansatte i 2014 og var med det Sørlandets største private arbeidsgiver. Sommeren 2015 mistet 900 fast ansatte og 600 innleide medarbeidere jobben, før ytterligere 900 fast ansatte måtte gå i desember.

I romjula ble det kjent at flere arbeidsplasser sto i fare etter at selskapet mistet kontrakter for nærmere 10 milliarder kroner.

Fakta om NOV:

  • Norsk oljeserviceselskap. Datterselskap av det amerikanske, multinasjonale selskapet National Oilwell Varco, som i 2014 hadde over 60.000 ansatte i mer enn 60 land.
  • Hovedkontor i Kristiansand
  • NOV etablerte seg i Norge i 2000 ved kjøpet av Hitec. I 2003 ble Hydralift, Stålprodukter og Procon en del av NOV-familien. Veksten fortsatte med kontorer i Tønsberg (2006) og Trondheim (2011), samt oppkjøpet av APL i Arendal i 2010.
  • I 2014 hadde NOV Norway rundt 4500 ansatte. Nedbemannet i 2015 med til sammen 2400. Selskapet varsler nå ytterligere nedbemanninger.
  • (Kilde: NOV)

Powered by Labrador CMS