Rammer 400

Publisert

Dårlig nytt for Reinertsen.

Leverandørkonsernet Reinertsen kommer trolig til å si opp mellom 350 og 400 ansatte på grunn av nedgangstidene i oljesektoren.

De som nå må belage seg på å gå fra jobbene sine, har vært permittert siden desember i fjor. Flesteparten er ingeniører som jobber i Bergen og Trondheim. Beskjeden ble formidlet på allmøter i hele konsernet tirsdag, ifølge Sysla.

Begrunnelsen er nedgangstider i hele petroleumssektoren og dermed mindre å gjøre også for selskapet som leverer alt fra prosjektutvikling til utførelse, installasjon og drift. Reinertsen har i dag 2.700 ansatte i Norge, mens ytterligere rundt 100 personer er ansatt utenfor landets grenser.

Vi hadde håpet at aktiviteten skulle ta seg opp, slik at vi kunne ta de ansatte tilbake på jobb. Men slik situasjonen har utviklet seg, har vi i dag måttet informere om at vi mest sannsynlig vil måtte gå til oppsigelser, sier Geir Suul, direktør for forretningsutvikling i Reinertsen-konsernet.

Han beskriver markedet så langt i år som vanskelig. Det er særlig innenfor modifikasjon og vedlikehold at ordrene er uteblitt.

Powered by Labrador CMS