Kongsberg Maritime mister 200 ansatte

Publisert

Oljekrisen tar knekken på Kongsberg Maritime.

Kongsberg Maritime må kutte staben på grunn av nedturen i oljenæringen.

Antallet ansatte som vil bli berørt er i størrelsesorden 200 og nedbemanningen vil initielt berøre ansatte som arbeider innen offshoreaktiviteten til Kongsberg Maritime, opplyser konserndirektør Geir Håøy til enerWE.

- Det siste året med lavere oljeinvesteringer og sterkt fallende oljepris gjør at utsiktene særlig innen offshoremarkedet er betydelig svekket. Nedgangen i offshore gjør at vi forventer fallende volumer og redusert aktivitet innen for noen av hovedsegmentene våre. For å sikre bærekraftig utvikling har vi besluttet å starte en prosess hvor formålet er ytterligere og redusere kostnader, samt justere organisasjonen til forventet aktivitet. Nedbemanning er kun et av flere tiltak som vil bli gjennomført, sier Håøy.

  • Les også: 60 prosent mener regjeringen skaper utrygghet i arbeidslivet
  • - Hvordan skal Kongsberg Maritime takle nedgangstidene fremover?

    - For å møte den forventede nedgangen i olje- og gasssegmentet de neste årene er Kongsberg Maritime avhengig av og tilpasse oss markedssituasjonen kontinuerlig. Denne gangen rammer nedgangen spesielt Offshore relatert aktivitet. Målet er samtidig å sikre at vi er i stand til å utvikle oss videre, etablere oss i nye segmenter, samt å sikre bedriftens fremtidige behov for kompetanse i et internasjonalt marked i endring, forteller konserndirektøren.

    Tillitsvalgte ved Kongsberg Maritime sier at folk er bekymret for arbeidsplassen sin, det melder NRK. Både fagforeningene Tekna og NITO som organiserer over 500 ansatte i Kongsberg Maritime, sier at de ikke er overrasket nå som oljebransjen sliter.

    Også Kongsberg Oil & Gas har kuttet kraftig som følge av oljebremsen det siste året.

    Selskapet leverer en rekke tjenester og produkter innen navigasjon, overvåking og styring av skip, rigger, plattformer og andre aktiviteter til sjøs. Selskapet leverer også undervannstjenester, deriblant fjernstyrte miniubåter.

Powered by Labrador CMS