Et “nødrop” fra en fersk pensjonist

Publisert

- Er det virkelig over nå? Det er spørsmålet Knut-Are Winther stiller seg.

Nasjonal og internasjonal erfaring

- Jeg har allsidig og betydningsfull erfaring innen feltene analyse, bistand, sikkerhet, trusselvurderinger, etterretning og etterforskning, både av strategisk og operativ karakter, forteller Knut-Are til enerWE. Jeg har arbeidet med disse oppgavene både nasjonalt og internasjonalt.

Han har blant annet 10 års erfaring innen internasjonalt politi- og tollsamarbeid. I dette arbeidet har han opparbeidet seg betydelig kompetanse relatert til bistand og samarbeid, og har et godt kontaktnett så vel nasjonalt som internasjonalt.

- Jeg har stor arbeidskapasitet og høy motivasjonsfaktor. Jeg er lojal og kan jobbe både selvstendig og i team. Jeg er god på å skape relasjoner og er opptatt av at et arbeidsoppdrag løses best med godt samarbeid. Jeg utfører arbeid med vekt på høy kvalitet.

Min filosofi

Knut-Are har gjennom hele sin yrkesaktive karriere hatt en filosofi og suksessoppskrift i forhold til jobben. Filosofien er fundamentert i tre like viktige elementer;

 • du må kunne jobben din godt og være stolt av denne
 • du må være i stand til å kommunisere effektivt med alle
 • du må være sosial og ha evne til å bygge gode relasjoner med omgivelsene rundt deg
 • Er det virkelig over nå?

  I Politiet går man av med pensjon tidligere enn i andre yrker, og på vei ut i pensjonisttilværelsen stiller Knut-Are spørsmålet:

  - Er det virkelig over nå? Jeg har alltid jobbet hardt og mener selv at jeg har mye igjen å gi og bidra med i yrkeslivet. Jeg håper virkelig at jeg skal få muligheten til fortsatt å bruke meg selv, kunne bety noe for noen og være en del av et lag.

  Han er veldig åpen for de mulighetene som måtte dukke opp, og har både kunnskap, erfaring og personlige egenskaper som han vet at veldig mange bedrifter vil sette pris på. Han ønsker seg primært et virke i Stavanger-regionen for å kunne være nære familien, men vil nok også vurdere andre muligheter dersom disse skulle passe.

  - Jeg er ikke kresen når det kommer til arbeidsoppgaver eller stillingsbrøk, og kan jobbe både på heltid og deltid. Det aller viktigste for meg er å få en jobb hvor jeg føler jeg kan være til nytte.

  100% fornøyd-garanti fra sønnen

  Trond Winther (til høyre på bildet) er sønnen til Knut-Are, og han stiller med en 100 % fornøyd-garanti.

  - Jeg er vel ikke helt objektiv her, men jeg garanterer at den som er så heldig å få pappa på laget, ikke vil komme til å angre. En mer lojal, omgjengelig og leveransedyktig ansatt tror jeg man skal lete lenge etter. Han går godt overens med alle og har en egen evne til å få folk til å trives.

  “Nødrop”

  Knut-Are har skrevet et dikt som han har gitt navnet “Nødrop”. Det var dette diktet som fanget oppmerksomheten til redaksjonen i enerWE.

  - Det er nok mange ferske pensjonister der ute som føler mye av det samme som meg. I den store sammenhengen, hvor mange mister jobben i oljebransjen, så er jeg veldig klar over at “nødropet” er mikroskopisk, men jeg tror mange kan gå rundt med slike tanker. “Nødrop” er et forsøk på å uttrykke på en kreativ måte hvordan akkurat jeg tenker og føler i en slik situasjon, avslutter Knut-Are.

  !!! HJELP !!!

  Jeg har fått status som pensjonist,

  og det synes jeg er ganske så trist.

  Men i etaten vår er det alderen som rår,

  passerer man 60, man sparken får.

  I 43 år var jeg ansatt i Staten,

  mer spesifikt, i Politi-etaten.

  Jeg har masse erfaring, har opplevd det meste,

  noe av det verste, men også det aller beste.

  Hva mer er å si ?

  Jo, jeg har masse energi.

  Har ingen problemer med motivasjonen,

  og heller ikke med visjonen.

  Jeg er som poteten, kan brukes til alt,

  sosial, fleksibel og lojal, har jeg blitt fortalt.

  Kommuniserer på engelsk, på norsk og på dansk,

  på svensk og på nynorsk, ja, også på spansk.

  Hva er så mine sterkeste kort ?

  Jeg får tingene unna, får arbeidet gjort.

  Kan jobbe alene, men også i lag,

  og gleder meg til hver eneste dag.

  Nå orker jeg ikke lenger å bare se TV,

  så derfor sender jeg dere min CV.

  Har håp om en jobb, at dere vil ringe,

  og igjen få oppleve, hva yrkeslivet kan bringe.