- Nå som jeg har fått sparken, har jeg også fått et spark bak

Publisert

Livet er som en bok med flere kapitler.

1. desember fikk Kenneth den tunge beskjeden som så mange før han har fått. Han mistet jobben.

- Livet er som en bok, forteller Kenneth Hareide til enerWE.no. Akkurat nå ser det ut til at et flott kapittel er over. Det er vemodig.

En krise kommer sjelden alene

Kenneth forteller at 2016 blir det tunge året da mye skjedde.

- Min kone og jeg ble nylig separert, og det er krevende og vanskelig for alle involverte, forteller han. Separasjonen satte tydelig preg på 2016.

Ned i kjelleren

Midt i separasjonen var det derfor ekstra tungt å motta den tunge beskjeden om at han ble rammet i nedbemanningen.

- Ja, luften gikk litt ut av meg da jeg mottok oppsigelsesbrevet. Jeg visste jo at det var nedbemanninger i selskapet, men hadde håpet å få behold jobben. De skulle beholde seks personer innen mitt fagfelt. Jeg var nummer syv.

Kenneth vært ansatt i Rowan Norway Ltd. i fire år.

- Det blir trist å forlate selskapet. Jeg trives godt i Rowan. Jeg kommer til å savne kollegene mine.

Opp igjen

Kenneth legger ikke skjul på at han tok beskjeden tungt, men han er også tydelig på at han klarer å se positivt på fremtiden.

- Ja, nå starter ett nytt kapittel i boka. Det er foreløpig uskrevet, og jeg har muligheten til å påvirke innholdet. Det motiverer meg. Jeg gikk ned i kjelleren, men nå er jeg oppe igjen.

 • Se også videointervju fra 2014: Riggselskap i vekst på norsk sokkel
 • Satser på egen bedrift

  Kenneth jobbet som instruktør og senterleder ved sikkerhetssenteret NOSEFO TAU i perioden 2001 til 2006. Etter dette jobben han som prosjektleder og senterleder ved SOTS kurssenter i perioden 2006 til 2012.

  - Jeg har jo opparbeidet meg god kompetanse og erfaring innen helse, miljø- og sikkerhet, og denne kompetansen ønsker jeg nå å bruke når jeg satser på egen hånd.

  Et solid spark bak

  Kenneth etablerte selskapet SafetyOne AS i 2015, men han hadde hverken tid eller mulighet til å løfte selskapet opp. Han var jo da også fast ansatt i Rowan.

  - Nå som jeg har fått sparken, så har jeg også fått et spark bak, forteller Kenneth humoristisk. Jeg har fått et spark bak som gjør at jeg nå satser 100 % på drømmen min. Jeg drømmer om å bygge et eget selskap og skape nye arbeidsplasser.

  Selskapet har som formål å tilby praktisk opplæring innen førstehjelp, brannvern og HMS.

  - I det nye selskapet skal jeg ta bruk av alt jeg har lært i min tid i oljebransjen. Kanskje kan jeg også tilføre noe til andre bransjer, sier Kenneth.

  Høy arbeidsledighet

  40.000 stillinger i olje- og gassbransjen er blitt borte siden begynnelsen av 2014. Det er høy arbeidsledighet i Stavanger for øyeblikket, så det er mange søkere til de få ledige stillingene som lyses ut.

  - Ved å ta saken i egne hender, slipper jeg å være en av mange som søker på de få jobbene her i distriktet. Nå kan jeg heller konsentrere meg om å bygge en bedrift. Jeg er selvfølgelig klar over at det blir utfordrende å skaffe oppdrag til bedriften, men dette er utfordringer jeg gleder meg til å ta tak i. Jeg gleder meg til å starte på et nytt kapittel i boka.

  Les også:

Powered by Labrador CMS