Karrieretopper: Myte at de over 50 sliter i jobbmarkedet

Publisert

Flere i rekrutteringsbransjen mener jobbsøkere over 50 år stigmatiserer seg selv og ødelegger egne sjanser i arbeidslivet.

Daglig leder i rekrutterings- og omstillingsbedriften OG-S, Erik Falk Hansen, mener alder sjelden er grunnen til at man ikke får jobb.

– Det er fryktelig mange over 50 år som får ny jobb. Derfor blir jeg så lei meg når folk ikke tror på seg selv. «Jeg er for gammel», er ofte unnskyldningen når en jobbkandidat på 50 pluss ikke blir valgt. Bare tull! sier Hansen til Dagens Næringsliv.

Mens 12.753 nordmenn i alderen 50-59 var helt ledige i januar i fjor, var dette krympet til 10.161 i juni og 9.814 i årets siste måned, skriver avisen.

Hansen får gehør hos daglig leder Reidar Myrvang i Lederrådgivning og HR-topp Cathrin Bretzeg i Magsels.

Direktør i Senter for seniorpolitikk (SSP), Kari Østerud, mener de tre forenkler problemstillingen.

– De har litt rett og litt feil. Vi har egne undersøkelser som bekrefter at jo eldre du er, jo vanskeligere blir det å komme til jobbintervju, sier hun.

– Har du fylt 55 år, tar det nesten dobbelt så lang tid å få ny jobb i forhold til en yngre jobbsøker, så man må kjempe hardere for det, sier Østerud, som sier seg enig i at enkelte må jobbe med sin egen holdning til alderen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS