Norsk olje og gass forlater oljeservice-forhandlingene

Publisert

Bransjeorganisasjonen forlot meklingen med Industri Energi om oljeserviceavtalen i Stavanger natt til onsdag.

Norsk olje og gass valgte natt til onsdag å forlate forhandlingsbordet, selv om Industri Energi var villig til å forhandle videre om avtalen. Forhandlingene om oljeserviceavtalen ble gjenopptatt tirsdag etter at fagforeningen trengte et opphold.

 • Les også: Ny start for oljeserviceforhandlingene
 • Ville ikke fortsette forhandlingene i natt

  – Vi prøvde i det lengste på å være konstruktive og var villig til å fortsette forhandlingene utover natten, men Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

  Han beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene.

  Aksepterer ikke angrep på arbeidstidsbestemmelser

  De oljeserviceansatte allerede har betalt en høy pris for krisen i oljeindustrien, gjennom tusenvis av oppsigelser og permitteringer, fortsetter Stokka.

  – Når arbeidsgiverne nå går til angrep på våre arbeidstidsbestemmelser, så er det noe vi ikke kan akseptere, sier han.

  Industri Energi legger videre strategi

  Industri Energi sitt forhandlingsutvalg skal samles onsdag morgen for å forberede videre strategi på oljeserviceavtalen. Bransjeorganisasjonen har rundt 6.500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er det gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både på offshore, på land og innenfor dykking.

Powered by Labrador CMS