SAFE:—Det virker som Norsk olje og gass har fraskrevet seg ansvaret

Publisert

Forhandlingene mellom SAFE og Norsk olje og gass til Riksmekleren. 

I går kveld endte forhandlingene mellom SAFE og Norsk olje og gass på brønnserviceavtalen i brudd, og må dermed løses hos Riksmekleren.

Forhandlingsleder i Norsk olje og gass, Jan Hodneland mener, i følge Norsk olje og gass sine hjemmesider, at SAFE ikke har den samme virkelighetsforståelsen som dem år det gjelder hvilken krevende situasjon olje- og gassnæringen er i.

— Det virker som NOG har fraskrevet seg ansvaret, og overlater til Riksmekleren å få årets lønnsforhandlinger gjennomført. Vi erkjenner at det er tøffe tider i bransjen, og våre krav var derfor moderate i dette oppgjøret, men vi krever en lønnsutvikling som reflekterer årets frontfagoppgjør og som tar ivaretar våre medlemmers kjøpekraft, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst i følge fagforeningens hjemmeside.

Når det gjelder tilsvarende forhandling med Industri Energi betegner Hodneland den som krevende, og forteller at de ble enige om å gjennoppta forhandlingene på et senere tidspunkt.

Dette er det fjerde og siste av oppgjørene Norsk olje og gass forhandler på i år. Forhandlingene på landbaseavtalene, og sokkelavtalene har endt med brudd og går til mekling. Forhandlingene på landavtalene endte med enighet.

Powered by Labrador CMS