Oslo  20110622.F¯rstestatsadvokat Morten Eriksen under ÿkokrim sin pressekonferanse i anledning pÂtaleavgj¯relse av et straffesakskompleks som gjelder mistanker om bl.a. skattesvik og medvirkning til skattesvik begÂtt av et riggselskap TransoceanFoto: Berit Roald / Scanpix
Oslo 20110622.F¯rstestatsadvokat Morten Eriksen under ÿkokrim sin pressekonferanse i anledning pÂtaleavgj¯relse av et straffesakskompleks som gjelder mistanker om bl.a. skattesvik og medvirkning til skattesvik begÂtt av et riggselskap TransoceanFoto: Berit Roald / Scanpix

Høyesterett avviser anke i Transocean-saken

Publisert

Høyesterett har besluttet at Skatt vests anke i Transocean-saken ikke skal behandles. Det betyr endelig punktum for Norges største skattesak.

Avgjørelsen falt fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

Økokrim mente å kunne bevise at det ble unndratt rundt 10 milliarder kroner fra beskatning i forbindelse med drift og internsalg av tolv borerigger, men tre tiltalte skatterådgiverne og to Transocean-selskaper ble frifunnet. Staten ved Skatt vest anket inn til Høyesterett, som ikke har funnet grunnlag for å behandle saken.

Advokat Hanne Skaarberg Holen har representert Transocean-selskapene i en årrekke og skriver ifølge avisen at klientene hennes er enige i vurderingen.