En kvinne, fire menn og en komité er kandidater til årets HMS-pris

Publisert

Den 26. oktober samles rundt 150 deltakere på Høydekonferansen på Lillestrøm. Målet med konferansen er å dele erfaringer for å redusere risikoen for ulykker ved arbeid i høyden.

På scenen står blant annet Arbeidstilsynet, Petroleumstilsynet, SOFT, AF Offshore Decom, Veidekke, Statnett, BKK Enotek, NorthQ, Statoil, Varri og enerWE. Konferansen er den viktigste møteplassen for alle som jobber med sikkert arbeid i høyden.

 • Klikk her for å se konferanseprogram
 • Klikk her for å se deltakerliste
 • Høydekonferansens HMS-pris

  Konferansearrangøren ønsker å hedre en person eller bedrift som har utmerket seg når det gjelder sikkert arbeid i høyden med Høydekonferansen HMS-pris.

  Juryen for Høydekonferansens HMS-pris består av medlemmene i programkomitéen for konferansen. Det har kommet inn mange forslag til kandidater, og juryen skal nå gå i gang med å velge den kandidaten som skal få årets utmerkelse.

  Foreløpige foreslåtte kandidater

  Kandidat A)

  Robert Kolsing i Spektro, som driver selskapet Riggmaster. Han har i lengre tid utviklet og produsert verktøysikring. Han har kommet med løsninger som dynamic link som er påvist fungerer utmerket.

  https://riggmaster.no/wire/

  Han har et genuint driv innenfor det han jobber med og har laget sitt eget testsenterhttps://riggmaster.no/testing-og-analyser/ for å kunne utvikle enda bedre løsninger for bransjen. Vi i LRA bruker disse produktene selv og det er nå fast i våre TT sett. Det er en familiebedrift med gode verdier, når jeg treffer han på stand er både sønn og kone med på lasset. Jeg har sansen for slike startups som «gir alt» for noe de brenner for.

  Mvh. Svein Olav Høysæther, Managing director, Langset Rope Access.

  Kandidat B)

  Jeg foreslår SN/K 279. Dette er en komite opprettet av Standard Norge. Det er denne komiteen som reviderer NS 9600 Arbeid i tau og som lager nasjonal standard for fallsikring i Norge.

  Mvh. Stein Hugo Thorsen, Daglig leder, SOFT

  Kandidat C)

  Jeg foreslår Finn Gunnar Jacobsen i Aak Safety på bakgrunn av følgende kvaliteter og egenskaper:

  Finn Gunnar er en engasjert og dyktig instruktør og en meget god ambassadør for sikkert arbeid i høyden. Han har kurset opp 1000 vis av mennesker fra de fleste bransjer. Undertegnede tør påstå at Finn Gunnar har reddet menneskeliv på grunn av sin solide kompetanse, brede erfaring fra ulike bransjer og sin fantastiske formidlingsevne.

  Få om ingen deltagere på kursene til Finn Gunnar, vil glemme viktigheten med å sikre seg ved alt arbeid i høyden og kunne redde arbeidskollegaen sin.

  Mvh. Pål Gundersen, Fagansvarlig TT & Fallsikring / Technical Manager RAT & Fall Protection, Beerenberg Corp.

  Kandidat D)

  Jeg foreslår Oddbjørn Granlund i Ramirent skolen. Han er engasjert til tusen og utrettelig i sitt arbeid med å formidle sinn kunnskap.

  Mvh. Tore Rønstad, Fagleder, SOFT

  Kandidat E)

  Gjennom mer enn 20 år har Bjørn Jacques vært med å prege utviklingen innen tilkomstteknikk. Han er utrolig dedikert og hans utrettelige fokus på sikkerhet og utvikling/forbedring av utstyr og metodevalg har løftet nivået i CAN og industrien som helhet gjennom flere 10-år.

  Bjørn har også gjennom sitt engasjement som instruktør og medlem i RAR brukt sin betydelige kompetanse innen arbeid i høyden for å heve kompetansen og sikkerhetstenkningen blant kursdeltagere og sivile aktører innen redning.

  Med vennlig hilsen

  Lars Erik Berntzen, Managing Director, CAN AS

  Kandidat F)

  Westcon Løfteteknikk foreslår vår leder for kurs avdeling Anne Bjørg Helle  som kandidat til Høydekonferansens HMS-pris.

  Anne Bjørg har siden 2001 vært en sentral pådriver for utvikling av hele vår kursavdeling

  Vedr kurs for arbeid i høyden som fallsikring, fallredning, Personløfter mm. Disse kurs som er dokumentert opplæring hadde en helt annen opplæring for noen år siden. I samarbeid med kunder og myndigheter har Anne Bjørg vært en pådriver for utvikling og revidering/ forbedring slik at Læring blir mer praktisk og modulbasert iht opplæringsplaner godkjent av Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet.

  Evalueringen fra hver enkelt elev tilsier at opplæring og trivsel faktor( læringsmiljø) gir svært gode tilbake meldinger fra elever og kunder, enten det  gjelder gjennomføringen og tilbakemeldinger på våre dyktige instruktører.

  Mvh. Karl Johan Jentoft, Administrerende Direktør, Westcon Løfteteknikk.

  Tidligere vinnere 

  • I 2016 var det Arbeidstilsynet v/Arne Valaker mottok prisen. Les saken her.
  • I 2015 var det SOFT som mottok prisen, se videointervju her.
  • I 2014 var det Ragnar Vidum som mottok prisen, se tekst her.
  • Hvem vinner i 2017?

   Prisen deles ut av en representant fra Standard Norge under konferansemiddagen, og offentliggjøres på enerWE.no i løpet av samme kveld.

   --

   Høydekonferansen arrangeres av enerWE - Energibransjens digitale kanal og Vekst.media - Bygg, anlegg- og eiendomsbransjens digitale kanal. Konferansen er et initiativ fra AAK Safety .

   Det opplyses om at enerWE har inntekter fra arrangementet.

   Bildet øverst er fra Høydekonferansen 2014.

Powered by Labrador CMS