Foto: Pandion Energy
Foto: Pandion Energy

- De midlertidige skatteendringene har gjort det mulig å gå videre med Hod-utbyggingen

Hod-feltet forventes å gi en totalproduksjon på 40 millioner oljeekvivalenter, og mer enn seks milliarder i skatteinntekter.

Publisert

Pandion Energy skriver i en pressemelding at de på fredag godkjente sanksjoneringen av Hod-prosjektet.

Prosjektet skulle egentlig godkjennes i mars, men ble utsatt som følge av koronapandemien og det dramatiske etterspørselsfallet.

Etter at regjeringen ble enig med de store opposisjonspartiene om midlertidige endringer i petroleumsskattesystemet ble det gitt klarsignal for prosjektet.

- De midlertidige endringene i petroleumsskattesystemet har gjort det mulig for styret å gi sin støtte til å gå videre med Hod-utbyggingen tross svært utfordrende markedsforhold. For Pandion Energy sin del har likebehandling av oljeselskap i og utenfor skatteposisjon, og da i form av negativ terminskatt for sistnevnte gruppe, vært av avgjørende betydning. Sammen med operatøren Aker BP ser vi nå fram til å gjennomføre prosjektet som en kopi av den vellykkede Valhall Vestflanke utbyggingen, sier Jan Christian Ellefsen, administrerende direktør i Pandion Energy.

Hod-feltet forventes å gi en total produksjon på 40 millioner oljeekvivalenter og bidra med over seks milliarder kroner i skatteinntekter. Under utbyggingsfasen vil det skape omtrent 5.000 årsverk.