Kværner tildelt milliardkontrakt på Hod-feltet

I løpet av kort tid vil permitterte på Kværners anlegg i Verdal være tilbake i jobb.

Publisert

Kværner har inngått en avtale med Aker BP om å levere plattformdekke og stålunderstell til brønnhodeplattformen på Hod-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten har en verdi på knappe én milliard kroner, ifølge selskapet. Det skal etter planen være klart for levering og utskipning sommeren 2021, med sammenkobling på feltet rett etterpå.

Ifølge Kværner vil om lag 250 personer i snitt jobbe med prosjektet ved Kværners verksted i Verdal, med en aktivitetstopp høsten 2020, med omtrent 400 arbeidende. Det totale antall årsverk for hele prosjektet estimeres til om lag 5.000.

Dette er det andre prosjektet for brønnhodeplattform-alliansen som ble etablert våren 2017 mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions, heter det i pressemeldingen.

– Vi er glade for at vi etter en meget krevende vår i dag kan sette i gang arbeidet med å bygge Hod brønnhodeplattformen sammen med våre alliansepartnere. I løpet av kort tid vil permitterte på Kværners anlegg i Verdal være tilbake i jobb, sier konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS