Tror på klimaavtale i Paris

En historisk dag. Klimaverstingene Kina og USAs utslippsmål gjør at Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard begynner å tro på en global klimaavtale neste år. Dette er en historisk dag for oss som har fulgt klimadagsordenen i flere tiår. Vi har aldri før opplevd at Kina forplikter seg til noe som helst som handler om absolutte tall … Continued

En historisk dag.

Klimaverstingene Kina og USAs utslippsmål gjør at Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard begynner å tro på en global klimaavtale neste år.

Dette er en historisk dag for oss som har fulgt klimadagsordenen i flere tiår. Vi har aldri før opplevd at Kina forplikter seg til noe som helst som handler om absolutte tall og utslipp, sier Lidegaard, som tidligere var De Radikales klima- og energiminister fram til februar.

USAs løfter om å legge lokk på sine drivhusgasser med rundt en firedels kutt innen 2025, kommer i siste øyeblikk hvis man skal holde den globale oppvarmingen under 2 grader, påpeker Lidegaard. Selv om han gjerne skulle sett enda høyere ambisjoner fra Beijing og Washington, er han optimistisk til avtalen.

Man kan ikke lage en avtale med mening uten Kina og USA. Nå begynner jeg å tro på en avtale i Paris, sier Lidegaard, som beskriver dagen som historisk.

Verdens ledere samles i Paris neste høst for å meisle ut en ny klimaavtale fra 2020.