Slipper millionbot

Statoil frikjent etter Veslefrikk-utslipp Statoil slipper å betale en bot på 10 millioner kroner etter et utslipp på Veslefrikk-feltet, etter at Riksadvokaten har omgjort beslutningen. Statoil ble i fjor høst idømt en bot på ti millioner kroner av Statsadvokaten for utslipp fra en avfallsbrønn på Veslefrikk. Nå har Riksadvokaten omgjort beslutningen, opplyser statsadvokat Thomas Frøberg ved … Continued

Statoil frikjent etter Veslefrikk-utslipp

Statoil slipper å betale en bot på 10 millioner kroner etter et utslipp på Veslefrikk-feltet, etter at Riksadvokaten har omgjort beslutningen.

Statoil ble i fjor høst idømt en bot på ti millioner kroner av Statsadvokaten for utslipp fra en avfallsbrønn på Veslefrikk. Nå har Riksadvokaten omgjort beslutningen, opplyser statsadvokat Thomas Frøberg ved Riksadvokaten til Teknisk Ukeblad.

Årsaken til omgjørelsen er tvil om tidsfrister. Statsadvokaten henla først saken, men henleggelsen ble klaget inn til Riksadvokaten av både Miljødirektoratet og Bellona. Riksadvokaten omgjorde så henleggelsen og ga Statoil forelegg.

Men for at vi skal kunne omgjøre en beslutning, så må klagen ha kommet til oss innen en viss frist. Det var usikkert om klagene var kommet innen denne fristen, og vi vurderte det da som så tvilsomt at vi måtte legge til grunn at klagen ikke var rettidig, sier Frøberg.

Statoil ble i utgangspunktet bøtelagt for ikke å ha overholdt plikten til å overvåke sin egen virksomhet gjennom fjernmåling, slik at de kunne oppdage forurensningen og iverksette nødvendige tiltak.

Statoil har hele tiden nektet å godta boten, og saken ville trolig havnet i retten dersom ikke Riksadvokaten hadde omgjort vedtaket.

©NTB