HMS, RS Sjøredningsskolen RS Sjøredningsskolen Foto: enerWE

Slik blir du plukket opp hvis du faller i vannet

Og dette skjer når det er tåke og mørkt.

Vannet holdt ca 4,5 grader da Eirik S. Haugen kastet seg i sjøen som markør for en redningsøvelse. Øvelsen var en del av demonstrasjon på pick-up i vann ved hjelp av ulike metoder, under et opplæringskurs for medlemmer av den greske sjøredningstjenesten.

– Kurset inneholder blant annet sjøredning, førstehjelp og brannslokking, forteller Eirik S. Haugen, fagsjef ved RS Sjøredningsskolen.

– De lærer også å utføre og koordinere søk etter savnede personer. En person i vannet et veldig lite objekt, og kan være temmelig krevende å finne selv om man setter inn tre til fire båter i søket. God kommunikasjon og koordinering av ressursene er derfor nøkkelen til suksess, og spesielt viktig er dette når søket foregår under dårlig siktforhold som fore eksempel ved tåke eller i mørke, forklarer Haugen.

Redningsselskapet, som eier RS Sjøredningsskolen har drevet med sjøredning i 125 år i Norge. I forbindelse med flyktningkrisen i Hellas og alle båtflyktningene, har Redningsselskapet donert flere båter som bemannes av lokale frivillige, det gis opplæringskurs i Norge og det skal sendes instruktører til Hellas for å videreføre opplæringen lokalt.

De greske deltagerne er frivillige redningsmenn, og skal også overføre sin kunnskap når de er tilbake i Hellas.

Prosjektet er gjort mulig via støtte fra Utenriksdepartementet.

Stikkord: ,

Denne artikkelen er skrevet av RS Sjøredningsskolen som er kunde av enerWE AS

RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen AS er et heleid datterselskap av Redningsselskapet og et resultat av at Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Horten og Sjøredningsskolen i Stavern slo seg sammen i 2014.

Deres mål er å være den foretrukne leverandøren av sikkerhets- og beredskapskurs til offshore-, skip- og landbaserte industri og næringsliv. Redningsselskapet benytter i stor grad RS Sjøredningsskolen for opplæring av sine egne mannskaper. Noen av våre større kunder er Redningsselskapet, Color Line, PGS, Høyskolen Sørøst Norge og Bastø Fosen.

RS Sjøredningsskolen innehar godkjenning for sikkerhets- og beredskapsopplæring i henhold til Norsk olje og gass og Sjøfartsdirektoratet. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 av Bureau Veritas Certification og kvalifisert av Achilles JQS som leverandør til offshoreindustrien.

Annonse
Ads banner