Sier opp avtale med Shell

Slutten på 50 års samarbeid. I dag kom nyheten om at Statoil skal si opp 500 ansatte. Industrien ønsker flere investeringer på norsk sokkel. Samtidig jobber Greenpeace for å hindre aktivitet i arktis og nye prosjekter. Oljeboring i arktis er mye mer utfordrende enn det oljebransjen har tatt inn over seg. Samtidig så er ikke … Continued

Slutten på 50 års samarbeid.

I dag kom nyheten om at Statoil skal si opp 500 ansatte. Industrien ønsker flere investeringer på norsk sokkel. Samtidig jobber Greenpeace for å hindre aktivitet i arktis og nye prosjekter.

Oljeboring i arktis er mye mer utfordrende enn det oljebransjen har tatt inn over seg. Samtidig så er ikke situasjonen så svartmalt som Norsk olje og gass og Statoil mener. Flere uavhengige kommentatorer har sagt at de som mister jobben i oljebransjen lett kommer seg inn i nye jobber, sier Erlend Tellnes, Rådgiver Arktisrådgiver, Greenpeace.

Greenpeace har mange pågående kampanjer, og i går kom nyheten om at Lego sier opp en 50 års lang avtale med oljeselskapet Shell.

Nå kan ikke Shell lenger bruke Lego til å grønnvaske sin aktivitet i arktis. Det er en stor seier for arktis, og den stor seier for oss.

Nå forventer vi også at Lego-bensinstasjonen i Legoland forsvinner, og at logoen til Shell forsvinner fra lekene. På denne måten forsvinner også Shell bort fra barn sin oppfatning av hva som er bærekraftig virksomhet.

Greenpeace mobiliserte aktivister over hele verden i miljøkampen.

Vi publiserte blant annet en video på Youtube som fikk mer enn 6 millioner visninger.

Se hele videointervjuet med Erlend Tellnes øverst i artikkelen.