Bilde av Safe Bristolia

Rigg driver i Nordsjøen

33 personer om bord. Den norskeide riggen Safe Bristolia, som var under slep fra England til Polen, har slitt seg og befinner seg i drift i Nordsjøen. Under kontroll Riggen eies av det norske selskapet Prosafe, som opplyser til VG at situasjonen er under kontroll. – Plattformen er i åpent vann, det er ingenting i … Continued

33 personer om bord.

Den norskeide riggen Safe Bristolia, som var under slep fra England til Polen, har slitt seg og befinner seg i drift i Nordsjøen.

Under kontroll

Riggen eies av det norske selskapet Prosafe, som opplyser til VG at situasjonen er under kontroll.

– Plattformen er i åpent vann, det er ingenting i nærheten og langt fra land. De venter nå på en forbedring i været før de forsøker å feste slepet igjen senere i dag, sier kommunikasjonsansvarlig Karine Cosemans til avisen.

Seks meter høye bølger

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge var opp mot seks meter høye bølger i området. Plattformen er nå langt inne på den britiske delen av Nordsjøen.

– Det er ingen installasjoner i fartsretningen, de kan drive lenge før de får noen utfordringer. Jeg vil tro at man nå overvåker situasjonen og venter på at riggen kommer inn i snillere farvann, sier Bjørn Magnussen i Hovedredningssentralen.

Det er 33 personer om bord på riggen.