Ptil sparker Statoil på leggen

Brøt reglene. Petroleumstilsynet refser Statoil for ikke å ha involvert de ansatte tilstrekkelig i selskapets spareprogram. Det er Statoils spareprogram STEP som er satt under lupen av Petroleumstilsynet (Ptil). Regelverket forutsetter medvirkning fra de ansatte i slike prosesser, understreker tilsynet. Konklusjonen er at Statoils «involvering av arbeidstakerne ikke har vært i henhold til regelverkets krav». … Continued

Brøt reglene.

Petroleumstilsynet refser Statoil for ikke å ha involvert de ansatte tilstrekkelig i selskapets spareprogram.

Det er Statoils spareprogram STEP som er satt under lupen av Petroleumstilsynet (Ptil). Regelverket forutsetter medvirkning fra de ansatte i slike prosesser, understreker tilsynet.

Konklusjonen er at Statoils «involvering av arbeidstakerne ikke har vært i henhold til regelverkets krav».

Spareprogrammet ble utviklet og vedtatt uten at de ansattes tillitsvalgte var med. Heller ikke vernetjenesten ble trukket inn. I tillegg framhever Petroleumstilsynet at de ansatte opplevde at de ikke fikk god nok informasjon om spareprogrammet.

Tilsynet har nå bedt Statoil om tilbakemelding om hvordan avviket vil bli håndtert. Statoil opplyser til Teknisk Ukeblad at svaret er på vei og at selskapet er opptatt av å involvere de ansatte på en god måte.

Vi skal svare Ptil og jobber nå sammen med bedriftsutvalget, arbeidsmiljøutvalget og bedriftshelsetjenesten om dette, sier informasjonssjef i Statoil, Morten Eek.