Oljevern på prøve

Kontrollert utslipp av 65 m3 olje. 65 m3 olje slippes ut på havet fra Frigg-feltet denne uken. Utslippet er kontrollert og en del av en stor øvelse innen oljevern som kjøres av Norsk Oljevernforening for Operatørselskap og NOFO i samarbeid med Kystverket. Målet er at øvelsen skal bidra til at norsk olje- og gassindustri er i verdenstoppen innen … Continued

Kontrollert utslipp av 65 m3 olje.

65 m3 olje slippes ut på havet fra Frigg-feltet denne uken. Utslippet er kontrollert og en del av en stor øvelse innen oljevern som kjøres av Norsk Oljevernforening for Operatørselskap og NOFO i samarbeid med Kystverket. Målet er at øvelsen skal bidra til at norsk olje- og gassindustri er i verdenstoppen innen oljevern, heter det i en pressemelding fra Norsk olje og gass. Miljødirektoratet har godkjent utslippet og følger øvelsen nøye, noe de involverte partene verdsetter.

Gjennom Olje på vann-øvelsen kan vi på en realistisk måte få testet teknologi som kan være neste generasjons oljevernutstyr. Vi setter stor pris på at myndighetene ser verdien av å prøve ut ny teknologi under mest mulig realistiske forhold, sier administrerende direktør i NOFO, Leif Kvamme til norog.no.

Ca. 180 personer deltar i øvelsen og er den mest omfattende på norsk sokkel. Ni ulike fartøy og 5 fly fra ulike nasjoner er involvert.

Internasjonal oppmerksomhet

Øvelsen vekker internasjonal oppmerksomhet og hurtigruteskipet Nordstjernen er leid inn for å frakte oljevernaktører fra store deler av verden til å besiktige øvelsen.