Bilde fra Svalbard

Oljefondet ville ikke undertegne

Bekjempelse av klimaendringer. Ledelsen for Oljefondet ønsket ikke å undertegne et internasjonalt opprop om bekjempelse av klimaendringer i forkant av klimatoppmøtet i New York. Oppropet 2014 Global Investor Statement on Climate Change inneholder blant annet en oppfordring om at det må settes en pris på utslipp av klimagasser. Over 340 fond og store investorer har … Continued

Bekjempelse av klimaendringer.

Ledelsen for Oljefondet ønsket ikke å undertegne et internasjonalt opprop om bekjempelse av klimaendringer i forkant av klimatoppmøtet i New York.

Oppropet 2014 Global Investor Statement on Climate Change inneholder blant annet en oppfordring om at det må settes en pris på utslipp av klimagasser.

Over 340 fond og store investorer har undertegnet oppropet, blant dem to statlige svenske pensjonsfond. Oljefondet ønsket imidlertid ikke å stille seg bak uttalelsen.

Deler av denne uttalelsen drøfter forhold det ikke er naturlig for Norges Bank å mene noe om, sier kommunikasjonsrådgiver Marthe Skaar ved Norges Bank Investment Management til NTB. Hun ønsker ikke å si konkret hva det var banken ikke kunne støtte.

Statsminister Erna Solberg (H) minner om at Oljefondet uansett er forpliktet til å følge regjeringens vedtak. Regjeringen undertegnet nylig et lignende opprop som tar til orde for at det settes en pris på klimautslipp.

Når Norge undertegner noe, gjelder det også for Oljefondet, sier Solberg til NTB.

Investor-oppropet berører flere temaer knyttet til klimaendringer, og inneholder blant annet et løfte om å støtte politiske forsøk på å innføre ordninger som legger til rette for klimavennlige investeringer.

©NTB