Olje på havets bunn

BPs utslipp i Mexicogolfen i 2010. Rundt to millioner fat olje fra BPs utslipp i Mexicogolfen i 2010, skal ha lagt seg på havets bunn, ifølge en studie. Oljeutslippet var totalt på fem millioner fat, og det har til nå vært et mysterium hvor de to siste millionene hadde tatt veien. Forskere har analysert prøver … Continued

BPs utslipp i Mexicogolfen i 2010.

Rundt to millioner fat olje fra BPs utslipp i Mexicogolfen i 2010, skal ha lagt seg på havets bunn, ifølge en studie.

Oljeutslippet var totalt på fem millioner fat, og det har til nå vært et mysterium hvor de to siste millionene hadde tatt veien.

Forskere har analysert prøver fra 500 steder rundt oljeriggen Deepwater Horizon. Oljen har spredd seg over et område på mer enn 3.200 kvadratkilometer, viser studien som ble offentliggjort mandag.

Vår analyse tyder på at oljen festet seg til havbunnen, skriver forskerne, og sammenligner det med skitt i et badekar.

Naturvernorganisasjonen National Wildlife Federation har tidligere uttalt at vitenskapelige studier på 14 forskjellige arter, viser at utslippet har hatt en negativ effekt på dyr som delfiner, tunfisk og skilpadder.

Tidligere i høst kom en amerikansk domstol til at BP var grovt uaktsomme i forbindelse med ulykken på oljeriggen. BP har anket kjennelsen, men rettens avgjørelse kan føre til ekstrabøter i milliardklassen. Selskapet har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet.