Bilde av helikopter

Nytt helikopter på Sola

Responstid på 15 minutter. Statoil har inngått en fireårskontrakt med selskapet CHC Helikopterservice om 24-timers beredskap for redningsoppdrag i Nordsjøen. Redningshelikopteret vil ha en responstid på 15 minutter, skriver Stavanger Aftenblad. Statoil mener den nye avtalen vil føre til økt beredskap og sikkerhet for oljearbeiderne i Nordsjøen. Redningsmannskapene på Sola skal betjene et titalls plattformer … Continued

Responstid på 15 minutter.

Statoil har inngått en fireårskontrakt med selskapet CHC Helikopterservice om 24-timers beredskap for redningsoppdrag i Nordsjøen.

Redningshelikopteret vil ha en responstid på 15 minutter, skriver Stavanger Aftenblad.

Statoil mener den nye avtalen vil føre til økt beredskap og sikkerhet for oljearbeiderne i Nordsjøen. Redningsmannskapene på Sola skal betjene et titalls plattformer nordover til Grane-feltet, som ligger 185 kilometer vest for Haugesund.

Redningshelikoptret stilles også til disposisjon for den offentlige redningstjenesten ved redningsoperasjoner til havs, ifølge oljeselskapet.

I dag blir beredskapen for dette området dekket fra britisk sektor. Men fordi det har skjedd endringer der som berører tilbudet, flagger vi nå tjenesten hjem og satser på Sola i stedet, sier flysikkerhetsrådgiver i Statoil Erling Munthe-Dahl til avisa.

Det nye helikoptret vil være i beredskap fra mai. I mellomtiden vil et helikopter av typen Airbus H 225 utføre oppgaven.