Ny teknologi gjør menneskelig arbeidskraft sikrere

Roboten gjør oljearbeid tryggere. Roboten som er utviklet i Robotic Drilling Systems (RDS) vil gjøre det mer effektivt og mer sikkert for arbeiderne på oljeplattformer. Den er programmert slik at den kan jobbe på egenhånd og er mer dynamisk enn de eldre boredekksrobotene. Sikrer rød sone – Roboten kan jobbe i rød sone hvor det … Continued

Roboten gjør oljearbeid tryggere.

Roboten som er utviklet i Robotic Drilling Systems (RDS) vil gjøre det mer effektivt og mer sikkert for arbeiderne på oljeplattformer. Den er programmert slik at den kan jobbe på egenhånd og er mer dynamisk enn de eldre boredekksrobotene.

Sikrer rød sone

– Roboten kan jobbe i rød sone hvor det er hengende last i lufta. Dette fører til en høyere effektivitet på plattformen som igjen er kostnadsbesparende, forteller Kenneth Mikalsen, CTO i RDS til enerWE. I tillegg vil roboten effektivisere en rekke andre operasjoner som må utføres på plattformen.

Produsenten regner med at de første robotene er på plass på ute på feltene i løpet av ett år, meldte NRK.

Safe ønsker ny teknologi velkommen

Halvor Erikstein i fagforbundet SAFE ser ikke på innføring av en ny og mer effektiv teknologi som problematisk med tanke på arbeidssituasjonen i Norge.

– Vi vil gjerne at ny teknologi skal innføres kjappere enn hva det gjør per dags dato. Det er viktig for oss at det blir tryggere og mindre helsefarlig å være på jobb, forteller Halvor Erikstein til enerWE.