Norsk oljevern til Island

Kontrakt til Aptomar. Aptomar har inngått en avtale om leveranse av teknologi for deteksjon og bekjempelse av oljeutslipp til det islandske offshore service selskapet Fafnir Offshore og deres fartøy Polarsyssel, skriver selskapet i en pressemelding. Polarsyssel skal operere utenfor kysten av Svalbard. Det arktiske økosystemet er svært sårbart. Nå som oljeindustrien beveger seg nordover er … Continued

Kontrakt til Aptomar.

Aptomar har inngått en avtale om leveranse av teknologi for deteksjon og bekjempelse av oljeutslipp til det islandske offshore service selskapet Fafnir Offshore og deres fartøy Polarsyssel, skriver selskapet i en pressemelding.

Polarsyssel skal operere utenfor kysten av Svalbard.

Det arktiske økosystemet er svært sårbart. Nå som oljeindustrien beveger seg nordover er det viktig at man besitter de beste ressursene med den høyeste kvaliteten. Våre deteksjonssystemer vil gjøre det mulig å bekjempe et eventuelt oljeutslipp før det når land. Vi er veldig glade for at Fafnir har valgt Aptomar sin teknologi for dette fartøyet, sier Lars Solberg, administrerende direktør i Aptomar.

Fafnir er et nyetablert selskap med fokus på å betjene oljeindustrien i Nord-Atlanteren. Selskapet har i de neste årene som mål å bygge opp en flåte av skip spesialdesignet for de tøffe forholdene i arktiske farvann.

Da vi er et selskap som opererer i et tøft arktisk miljø er vi avhengig av det mest robuste og funksjonelle utstyret i markedet. Gjennom valget av Havyard 832 L WE design, samt Aptomar sin teknologi, kan vi identifisere både mennesker, is og olje i mørket, sier Steingrimur Erlingsson, administrerende direktør i Fafnir Offshore.

Polarsyssel er det første skipet med Havyard 832 L WE design. Fartøyet er 88,5×17,6 meter, har en dødvekt på 3700 tonn og en lugarkapasitet for 30 personer.