Meldte leverandør til tilsynet

Lovbrudd og underbetaling Statnett har avdekket det som beskrives som alvorlige lovbrudd og underbetaling av utenlandske arbeidere hos en underentreprenør i Sør-Norge. Blant forholdene som er meldt til Arbeidstilsynet, er lønninger langt under tariff, planlagt overtid og arbeidskontrakter som ikke tilfredsstiller kravene. Det som er oppdaget er alvorlig og fullstendig uakseptabelt, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim … Continued

Lovbrudd og underbetaling

Statnett har avdekket det som beskrives som alvorlige lovbrudd og underbetaling av utenlandske arbeidere hos en underentreprenør i Sør-Norge.

Blant forholdene som er meldt til Arbeidstilsynet, er lønninger langt under tariff, planlagt overtid og arbeidskontrakter som ikke tilfredsstiller kravene.

Det som er oppdaget er alvorlig og fullstendig uakseptabelt, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim for bygg og anlegg i Statnett.

Lovbruddene ble oppdaget under en rutinesjekk av lønns- og arbeidsvilkår i prosjektet Østre korridor, som oppgraderer sentralnettforbindelsen mellom Kristiansand og Grenland.

Dette er utenlandske arbeidere som gjør en viktig jobb for å styrke forsyningssikkerheten i Norge. De har selvsagt krav på de samme rettighetene som norske arbeidere, sier Vardheim.

(©NTB)