Langset
HMS, LRA Svein Olav Høysæther Foto: Langset

Kutter på feil sted

Bekymret for oljebransjen.

Nedgang i oljeprisen og kostnadskutt presser nå underleverandører ned i pris. Vi er redde for at dette vil påvirke sikkerhet og kvalitet på norsk sokkel, sier Svein Olav Høysæther, administrerende direktør i Langset Rope Access.

Høysæther bekymrer seg over at selskapene som må kutte kostnader for å kunne konkurrere i pris, gjerne reduserer kostnader ved å spare på kurs og opplæring til sine ansatte.

Dette kan resultere i at det blir sendt ut operatører uten god nok kompetanse, språkforståelse og nødvendig forståelse for prosedyreverk, mener han.

Prispress også på de rimeligste tjenestene

Innen tilkomstteknikk, som allerede er et kostnadsbesparende alternativ til flere oppdrag på norsk sokkel, er det nå stort press på pris .

Tilkomstteknikk har blitt brukt som en kostnadsbesparende metode i bransjen i årevis. Grunnen til at det ikke har skjedd alvorlige hendelser er nettopp at det er så strenge krav til opplæring og oppfølging, forklarer Magnus Svellingen, fagansvarlig for tilkomstteknikk i LRA.

Prioriter annerledes

Det har lenge vært kjent at en ikke kan redusere kostnader som ut over sikkerheten på norsk sokkel. Men det siste året har det vært et enormt prispress for leverandører, som igjen fører til at de presser videre til sine underleverandører. Dette skaper bekymring.

Jeg har full forståelse for kostnadsreduksjon i oljebransjen, men det er ikke riktig at en tjeneste som er så kostnadsbesparende og ikke minst sikker, skal skvises enda mer enn den er. Tilkomstteknikk er en høykvalitetstjeneste, og slik vil vi fortsette å ha det, avslutter Høysæther.

Stikkord: , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av Langset Rope Access som er kunde av enerWE AS

Langset Rope Access

Langset Rope Access (LRA) setter standarden innen arbeid og opplæring i høyden og leverer spesialtjenester innen tilkomstteknikk, kurs, containerløsninger og sikringsutstyr for arbeid i høyden. Etterspørselen etter kvalitet i tjenester, kurs og høydesikringsutstyr har økt betydelig de siste årene. Her ønsker LRA å bidra enda mer fremover med blant annet lansering av innovativt nytt utstyr. Ved vårt hovedsenter i Bergen  tilbyr vi nå et bredt utvalg innen kurs for både våre egne operatører og kunder. Vi har i vårt søk etter gode og innovative produkter funnet og testet mange løsninger. Vi tilbyr produkter vi mener er noe av det beste på markedet  tilpasset  bygg og anlegg, olje og energi industrien, tilkomstteknikk og redningstjenesten samt maritim sikkerhet..
Annonse
Ads banner