Bilde av Sundtoft

Knefall for oljebransjen?

Overhodet ikke, sier Tine. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) avviser at hun gjør knefall for oljebransjen når hun setter iskantgrensen lenger nord. I forslaget regjeringen sender til Stortinget, er iskanten satt nord for samtlige områder som er åpnet for olje- og gassvirksomhet. Et knefall for oljebransjen, mener organisasjoner som Greenpeace og WWF. Overhodet ikke, … Continued

Overhodet ikke, sier Tine.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) avviser at hun gjør knefall for oljebransjen når hun setter iskantgrensen lenger nord.

I forslaget regjeringen sender til Stortinget, er iskanten satt nord for samtlige områder som er åpnet for olje- og gassvirksomhet. Et knefall for oljebransjen, mener organisasjoner som Greenpeace og WWF.

Overhodet ikke, sier Sundtoft (H).

Dette er fakta, dette er basert på det jeg har fått fra Polarinstituttet. Iskanten er basert på observasjoner fra 1984 til 2013. Man kan ikke forhandle seg rundt fakta, sier hun før hun går til Stortinget med forslaget til ny forvaltningsplan for Barentshavet og Lofoten i løpet av våren.

Det er et godt norsk verktøy å bruke forvaltningsplanene slik at vi balanserer interessene og ivaretar helheten, sier Sundtoft.

For regjeringen er det viktig å bruke forvaltningsplanene så man balanserer næringsinteresser og miljøhensyn på det mest mulig faglige grunnlaget. Så er det opp til Stortinget å avveie dette, fremholder hun etter at begge regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre har avvist den nye iskantgrensen. (©NTB)