Jakter på e-post

Oljeindustrien under angrep. Etter at dataangrepene ble oppdaget denne uken, jaktes det nå på e-post med skadelige vedlegg som skal være sendt til nøkkelpersoner i flere bedrifter. Dette melder Norsk olje og gass i en pressemelding. Norsk olje og gass er bekymret for omfanget av angrepet. Dataangrep er en type kriminalitet som vi, og andre … Continued

Oljeindustrien under angrep.

Etter at dataangrepene ble oppdaget denne uken, jaktes det nå på e-post med skadelige vedlegg som skal være sendt til nøkkelpersoner i flere bedrifter. Dette melder Norsk olje og gass i en pressemelding.

Norsk olje og gass er bekymret for omfanget av angrepet.

Dataangrep er en type kriminalitet som vi, og andre næringer, forholder oss til i det daglige. Det som er spesielt med denne situasjonen er omfanget, antallet virksomheter som er angrepet og at det ser ut til å være relativt avansert skadevare som er knyttet opp mot e-postene, sier fagsjef HMS i Norsk olje og gass, Aud Nistov til norog.no.

De understreker at næringen er godt rustet for å håndtere dataangrep, men at det er viktig å opprettholde et høyt fokus på god datadisiplin.

Vi er en viktig næring i det norske samfunnet, og vi er en sentral næring i forhold til norsk økonomi. Derfor vil olje- og gassnæringen være attraktive for enkelte aktører som ønsker å skade industrien og det norske samfunnet. Nettopp av den grunn er vi til enhver tid oppmerksomme på denne type angrep, sier Nistov.