Bilde av Gahr Støre

Irettesetter Støre

Feil bruk av tall. Ap-leder Jonas Gahr Støre har brukt tallene fra Det internasjonale energibyrået IEA feil i den norske oljedebatten, hevder byråets direktør Maria van der Hoeven. IAE-sjefen har fulgt debatten i kjølvannet av Støres utspill i sommer om at mer olje og gass kanskje må bli liggende for å spare klimaet, skriver Dagens … Continued

Feil bruk av tall.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har brukt tallene fra Det internasjonale energibyrået IEA feil i den norske oljedebatten, hevder byråets direktør Maria van der Hoeven.

IAE-sjefen har fulgt debatten i kjølvannet av Støres utspill i sommer om at mer olje og gass kanskje må bli liggende for å spare klimaet, skriver Dagens Næringsliv.

Jeg så at de brukte noen av våre tall i den diskusjonen. De ble ikke brukt på rett måte. Det vi har sagt, er at etter vår mening kan to tredjedeler av fossile energikilder forbli i bakken. Men to tredjedeler av dette er kull. 22 prosent av disse to tredjedelene er olje, og så er det gass. Inntrykket som ble skapt, var noe annerledes enn det som vi har sagt, sier Van der Hoeven.

Flere tolket Støres utspill som at Ap-lederen åpnet for å diskutere hvorvidt to tredeler av oljen må bli liggende. Støre avviste dette overfor NTB sist uke. Til DN sier han at han er enig med IEA-direktøren.

Min referanse til IEA handler om olje, gass og kull, og jeg har blant annet vær tydelig på at norsk gass kan være en del av løsningen som erstatning for kull, som er den absolutte verstingen, sier Støre.

©NTB