Bilde av fat

Grov uaktsomhet fra BP

Vil anke saken. BP var grovt uaktsomme i forbindelse med ulykken på en oljerigg i Mexicogolfen i 2010, ifølge en amerikansk domstol. Oljeselskapet anker kjennelsen. Rettens avgjørelse kan føre til ekstrabøter i milliardklassen. Selskapet har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet. Retten slår fast at oljeutslippene var et resultat av … Continued

Vil anke saken.

BP var grovt uaktsomme i forbindelse med ulykken på en oljerigg i Mexicogolfen i 2010, ifølge en amerikansk domstol. Oljeselskapet anker kjennelsen.

Rettens avgjørelse kan føre til ekstrabøter i milliardklassen. Selskapet har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet.

Retten slår fast at oljeutslippene var et resultat av grov uaktsomhet eller forsettlig tjenesteforsømmelse fra BP, heter det i rettens kjennelse.

Oljeselskapet varslet umiddelbart at de vil anke saken videre.

Elleve mennesker mistet livet da det eksploderte på oljeriggen utenfor den amerikanske delstaten Louisiana den 20. april 2010. Store kystområder langs USAs golfkyst ble tilsølt av olje.

Halliburton, som var med på byggingen av oljebrønnen, inngikk tidligere denne uka et forlik om å betale en sum tilsvarende 6,8 milliarder norske kroner etter ulykken.

©NTB