HMS, RS Sjøredningsskolen RS Sjøredningsskolen Foto: enerWE

Greske redningsmenn trenes opp i Norge for å takle flyktningstrømmen

– Det kommer over 20 båter hver dag, med 50-60 flyktninger om bord. Ikke alle har overlevd.

Flyktningkrisen er et faktum i Hellas, og i dette videointervjuet forteller sjøredningsmann Panagiotis Konstantaras om sine opplevelser.

13 frivillige menn fra Redningsselskapets greske søsterorganisasjon, Hellenic Rescue Team, har vært på besøk hos Redningsselskapet og Sjøredningsskolen. Her fikk de lære mer om hvordan de best kan hjelpe de mange tusen flyktningene som ankommer Hellas hver eneste dag.

– Vi er glad vi kan bidra med vår kunnskap, samtidig som vi også lærer noe. Vårt utgangspunkt var, som alltid, et høyt faglig nivå, men siden dette er frivillige med begrenset og variert erfaring forsto vi at vi måtte tilpasse programmet, sier Børre Jacobsen, leder ved RS Sjøredningsskolen.

RS Sjøredningsskolen har tilpasset og endret redningsmannundervisningen fra RS-nivå til basis trening, men med samme type innhold.

Stikkord: ,

Denne artikkelen er skrevet av RS Sjøredningsskolen som er kunde av enerWE AS

RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen AS er et heleid datterselskap av Redningsselskapet og et resultat av at Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Horten og Sjøredningsskolen i Stavern slo seg sammen i 2014.

Deres mål er å være den foretrukne leverandøren av sikkerhets- og beredskapskurs til offshore-, skip- og landbaserte industri og næringsliv. Redningsselskapet benytter i stor grad RS Sjøredningsskolen for opplæring av sine egne mannskaper. Noen av våre større kunder er Redningsselskapet, Color Line, PGS, Høyskolen Sørøst Norge og Bastø Fosen.

RS Sjøredningsskolen innehar godkjenning for sikkerhets- og beredskapsopplæring i henhold til Norsk olje og gass og Sjøfartsdirektoratet. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 av Bureau Veritas Certification og kvalifisert av Achilles JQS som leverandør til offshoreindustrien.