Bilde av arbeidere i Gazprom

Gasskranen til Ukraina

Kan skrus av, sier Gazprom. Den russiske energigiganten Gazprom varsler i en melding av selskapet kan komme til å skru igjen gassleveransene til Ukraina, slik Gazprom gjorde i 2009. Ukraina har faktisk stoppet å betale for gass. Vi kan ikke levere gass gratis. Enten betaler Ukraina det landet skylder og for de nåværende leveransene, eller … Continued

Kan skrus av, sier Gazprom.

Den russiske energigiganten Gazprom varsler i en melding av selskapet kan komme til å skru igjen gassleveransene til Ukraina, slik Gazprom gjorde i 2009.

Ukraina har faktisk stoppet å betale for gass. Vi kan ikke levere gass gratis. Enten betaler Ukraina det landet skylder og for de nåværende leveransene, eller så dukker risikoen opp for at vi må gå tilbake til situasjonen i begynnelsen av 2009, sa Gazproms administrerende direktør Aleksej Miller til russiske nyhetsbyråer fredag.

Ukraina har ikke betalt en faktura for gassleveranser som ifølge Reuters utløper 7. mars. Ifølge Gazprom utgjør Ukrainas ubetalte gjeld dermed 1,89 milliarder dollar, eller vel 11 milliarder kroner.

(©NTB)