Feirer utsettelse av oljesand

Greenpeace jubler. Greenpeace og WWF feirer at Statoil har besluttet å utsette utbyggingen av et oljesandprosjekt i Canada i minst tre år. De tror Statoil vil skrinlegge oljesandproduksjonen. Statoil har to prosjekter med oljesand, også kalt tjæresand, i Canada: Leismer som er i produksjon og Corner som har vært under utredning. Beslutningen om å investere … Continued

Greenpeace jubler.

Greenpeace og WWF feirer at Statoil har besluttet å utsette utbyggingen av et oljesandprosjekt i Canada i minst tre år. De tror Statoil vil skrinlegge oljesandproduksjonen.

Statoil har to prosjekter med oljesand, også kalt tjæresand, i Canada: Leismer som er i produksjon og Corner som har vært under utredning. Beslutningen om å investere i Corner-feltet er nå utsatt i minst tre år.

Dette er en stor seier for alle oss som har kjempet mot denne feilsatsingen i mange år, sier leder i Greenpeace Norge Truls Gulowsen.

Beslutningen er sannsynligvis spikeren i kista for Statoils tjæresand, mener han, og får følge av WWF:

Dette er et stort skritt på vei mot å få Statoil helt ut av tjæresand. Vi regner dette som et godt tegn på at de såkalte morgendagens helter endelig er på vei ut av gørra, sier WWFs fagsjef Arild Skedsmo.

Ifølge Statoil er det økte kostnader til arbeidskraft og materialer som er hovedårsaken. Selskapet sier beslutningen ikke får konsekvenser for Leismer-prosjektet, som er i produksjon.

©NTB