Fallende gjenstander

Tar forebygging til neste nivå. Fallende gjenstander forårsaker mer enn 60 prosent av alvorlige hendelser offshore. Nå lanserer nykommeren BLH-DOM Integrity Solutions AS et nytt sikkerhetssystem som effektivt minimerer risikoen for slike hendelser. BLH Stop Drop TM Barricading – det unike barrikaderingssystemet, ble presentert for det norske og europeiske markedet for første gang høsten 2013, … Continued

Tar forebygging til neste nivå.

Fallende gjenstander forårsaker mer enn 60 prosent av alvorlige hendelser offshore. Nå lanserer nykommeren BLH-DOM Integrity Solutions AS et nytt sikkerhetssystem som effektivt minimerer risikoen for slike hendelser.

BLH Stop Drop TM Barricading – det unike barrikaderingssystemet, ble presentert for det norske og europeiske markedet for første gang høsten 2013, forteller Klaus Myklebust, Business Development Manager & Partner i BLH-DOM Integrity Solutions AS. Sikkerhetssystemet er utviklet i Oceania, og utprøvd blant annet hos Hydro Tasmania som har installert systemet på flere av sine vannkraftverk.

Nykommer med solid kompetanse

Klaus Myklebust, hevder at ledelsens lange og velrennomerte erfaring innen forebygging av fallende gjenstander var avgjørende for signeringen av kontrakten med BLH Safety Solutions og rettighetene til BLH Stop Drop TM Barricading i Norge.

Han har ledet arbeidet med å etablere i BLH-DOM Integrity Solutions AS – et helt nytt selskap bygget på den kunnskap og kompetanse som allerede veletablerte DOM Group Offshore AS (Dropped Object Management Group Offshore AS) besitter på feltet.

Unike egenskaper bidrar til kostnadsbesparelser og redusert risiko

Den australske gründeren Shane Gill har siden 2009 utviklet og videreutviklet det patenterte sikkerhetskonseptet som er basert på avanserte plastpolymer. De unike egenskapene og testresultatene samt systemets enkle monteringsløsning medfører store besparelser innen alle industrier.

BLH Stop Drop TM Barricading har i tillegg til dette ett innovativ design, lav pris, krever ikke overflatebehandling eller varmt arbeid ved installasjon og systemet er vedlikeholdsfritt, forteller Myklebust.

Den fleksible sikkerhetsløsningen kan enkelt skreddersys kunder innen både olje og gass så vel som andre aktører innen energibransjen. Klaus Myklebust er sikker på at det er nettopp slike innovative løsninger som vil gi olje- og gassoperatørene største mulighet for innsparing og sikkerhet i fremtiden.

Fleksibelt og kostnadseffektivt system

Det nye barrikaderingsystemet tar arbeidet med å forebygge ulykker knyttet til fallende gjenstander til et helt nytt nivå. Med tanke på at fallende gjenstander representerer godt over halvparten alvorlige hendelser offshore, gir BLHs sikkerhetsløsninger store kostnadsbesparelser ved at ulykkesrisiko reduseres til et minimum, samtidig som både funksjonalitet og tilgjengelighet opprettholdes, fremholder han.

BLH Stop DropTM Barricading har gjennomgått grundig testing og er sertifisert for sikring av arbeidsplattformer, rekkverk, trapper og trappetårn, samt stillaser. Systemets kan anvendes i de fleste industrier og monteres direkte på eksisterende rekkverk.

Stor interesse

BLH Stop Drop™ barricading sytemet får stor oppmerksomhet i olje, gass og energi industrien, forteller Myklebust. Vi har allerede større prosjekter gående med flere av de største aktørene innen i Europa og Brazil. Alle ønsker å være best i klassen på forebygging av fallende gjenstander og det er her vi hjelper til ett skritt videre. Vi ser frem til 2014, et år med utrolige muligheter.

Sentrale egenskaper for BLH Stop Drop TM Barricading

 • Enkel montering/demontering/håndtering, Vekt: bare 1,8kg per løpemeter.
 • Ingen for-arbeid eller vedlikehold
 • Ikke behov for varmt arbeid ved installasjon
 • Innovative presslåser og innfesting som ikke krever verken bolter eller ekstrafester
 • Minimal vindbelastning – testet opptil 180km/t
 • Korrosjonsbestandig, kjemisk resistens og syrefast
 • UV-stabilisert, brannsikkert, ikke varmeledende
 • Ingen løse deler, alt er integrert
 • Resirkulerbar polymer for et grønnere miljø
 • Leveres i «Safety-gul» som standard, men kan leveres i en rekke andre farger.
 • Passer både permanente og midlertidige installasjoner, så vel som stillaser