Bilde av syklist

Elsykkel er farlig, det….

Ansatte i National Oilwell får ikke lov til å sykle. Ansatte i oljeserviceselskapet National Oilwell får ikke lov til å benytte elsykkel i arbeidstiden. Det blir for risikabelt. Vi kan sykle til og fra jobb, det er helt greit. Men å sykle på en elsykkel i arbeidstida skal vi unngå, sier Odd Terje Høie, toppsjef … Continued

Ansatte i National Oilwell får ikke lov til å sykle.

Ansatte i oljeserviceselskapet National Oilwell får ikke lov til å benytte elsykkel i arbeidstiden. Det blir for risikabelt.

Vi kan sykle til og fra jobb, det er helt greit. Men å sykle på en elsykkel i arbeidstida skal vi unngå, sier Odd Terje Høie, toppsjef i National Oilwell, til NRK.

National Oilwell har sju bygg og 1.100 ansatte på Forus. Elsykler er utplassert, men de ansatte må inntil videre ta beina fatt når de skal fra A til B. Det er en risikovurdering fra selskapet i USA som ligger til grunn for dette.

Alt vi gjør er basert på risikovurderinger, sier Høie.

I dag står benytter ansatte i et titalls påmeldte bedrifter 50 elsykler på industriområdet mellom Sandnes og Stavanger. Ordningen skal utvides med 150 nye sykler i år og redusere biltrafikken på Forus ytterligere.