– Dette er alles mareritt

De evakuerte blir ivaretatt av leger, psykologer og sykepleiere. – Onsdagens hendelse i Nordsjøen er en stor påkjenning for alle i og rundt COSL, sier administrerende direktør Jørgen Arnesen. En mann mistet livet, mens to andre personer ble skadd da en bølge traff riggen COSL Innovator på Troll-feltet onsdag ettermiddag. Selskapet norske avdeling er basert … Continued

De evakuerte blir ivaretatt av leger, psykologer og sykepleiere.

Onsdagens hendelse i Nordsjøen er en stor påkjenning for alle i og rundt COSL, sier administrerende direktør Jørgen Arnesen.

En mann mistet livet, mens to andre personer ble skadd da en bølge traff riggen COSL Innovator på Troll-feltet onsdag ettermiddag. Selskapet norske avdeling er basert i Stavanger og driver blant annet borearbeid på kontrakt for Statoil.

– Det er veldig tøft. Folk er fortsatt litt i sjokk og trenger tid til å la det synke inn. Dette er alles mareritt, sier Arnesen til Stavanger Aftenblad.

Han forteller at 44 personer fra riggen er fløyet til land i helikopter. De øvrige 59 personene blir igjen på riggen mens den seiler mot Fedje i Hordaland.

COSL har sammen med Statoil opprettet et mottakssenter ved Flesland flyplass der de evakuerte blir ivaretatt av leger, psykologer og sykepleiere.