Bilde av fly

Brøytebilsjåfør i avhør

Merket ikke at han kjørte ut på rullebanen. Brøytebilsjåføren som var involvert i flykrasjet der Totals toppsjef omkom, sier han mistet retningssansen og ikke ante at han hadde havnet på rullebanen. Både Total-sjefen Christophe de Margerie og tre franske besetningsmedlemmer mistet livet da flyet deres krasjet med brøytebilen under avgang fra Vnukovo-flyplassen i Moskva ved midnatt … Continued

Merket ikke at han kjørte ut på rullebanen.

Brøytebilsjåføren som var involvert i flykrasjet der Totals toppsjef omkom, sier han mistet retningssansen og ikke ante at han hadde havnet på rullebanen.

Både Total-sjefen Christophe de Margerie og tre franske besetningsmedlemmer mistet livet da flyet deres krasjet med brøytebilen under avgang fra Vnukovo-flyplassen i Moskva ved midnatt mandag.

Den 60 år gamle sjåføren ble pågrepet og er siden blitt anklaget for å ha vært full. Hans advokat framholder imidlertid at hans klient ikke drikker alkohol på grunn av en hjertesykdom.

I en video som onsdag ble vist på Channel One, en statskontrollert russisk TV-kanal, sier sjåføren at han ikke vet hvordan han havnet på rullebanen.

Da jeg mistet retningssansen, la jeg ikke selv merke til at jeg kjørte ut på rullebanen, det vil si, jeg kjørte meg bort, sier Vladimir Martynenkov, som på opptaket snakker rolig og behersket. Opptaket ser ut til å ha blitt gjort med en mobiltelefon.

Han sier også at han knapt merket at privatflyet til Total-sjefen Christophe de Margerie tok av fordi brøytebilen bråkte og det var mørkt.

Flyet kjørte fram til takeoff, og jeg kunne praktisk talt ikke se det fordi jeg hadde utstyret på. Det var ikke engang noe lys, ingenting. Jeg så det ikke, og det ble en kollisjon, sier han.