Bilde av Nina Jensen

Har mottatt drapstrusler

«Vi vil ha hodet hans». WWF-ansatte drapstruet etter kritiske uttalelser om oljeboring i Virunga nasjonalpark, skriver Nina Jensen, Generalsektretær i WWF Norge på Twitter. WWF ansatte skal ha mottatt drapstrusler på grunn av organisasjonens motstand mot oljeutvinningen i Virunga nasjonalpark. På WWF sin hjemmeside står det skrevet at ukjente innringere har kommet med direkte trusler … Continued

«Vi vil ha hodet hans».

WWF-ansatte drapstruet etter kritiske uttalelser om oljeboring i Virunga nasjonalpark, skriver Nina Jensen, Generalsektretær i WWF Norge på Twitter.

WWF ansatte skal ha mottatt drapstrusler på grunn av organisasjonens motstand mot oljeutvinningen i Virunga nasjonalpark.

På WWF sin hjemmeside står det skrevet at ukjente innringere har kommet med direkte trusler mot to ansatte i byen Goma, i Den demokratiske republikken Kongo. Trusler som «vi vil ha hodet hans», har blitt framsatt, fordi den WWF-ansatte har uttalt seg kritisk om oljeutvinningen i nasjonalparken.

Innrapportering av ulike former for trusler har økt etter at vaktleder Emmanuel de Merode i Virunga ble skutt flere ganger under et overfall. En offisiell etterforskning av hendelsen vil bli igangsatt. Sivilsamfunnsaktivister kan også fortelle om truende telefonsamtaler, tekstmeldinger og brev.

I telefontrusselen mottatt av WWF, skal det ha blitt sagt at gjerningsmennene hadde bommet på de Merode, men at det ikke vil skje med den WWF-ansatte.

WWF forventer at myndighetene i Kongo gjør det de kan for at gjerningsmennene bak truslene og angrepet på de Merode blir stilt for retten.