Aktivistene fortsetter protestene

Ett døgn på Statoil-rigg. Greenpeace-aktivistene som i går bordet Statoils rigg nord i Barentshavet, har nå vært på riggen i over et døgn. De venter på at Statoil eller Tine Sundtoft skal stoppe de risikable boreplanene. Hver time aktivistene har vært ombord, har de hindret Statoil fra å starte sin risikable boring nær naturreservatet Bjørnøya, … Continued

Ett døgn på Statoil-rigg.

Greenpeace-aktivistene som i går bordet Statoils rigg nord i Barentshavet, har nå vært på riggen i over et døgn. De venter på at Statoil eller Tine Sundtoft skal stoppe de risikable boreplanene.

Hver time aktivistene har vært ombord, har de hindret Statoil fra å starte sin risikable boring nær naturreservatet Bjørnøya, så vi har planer om å bli en stund. Det er en fredelig aksjon, og alt er rolig på riggen. Vi ber om at Statoil eller miljøminister Tine Sundtoft avblåser boreplanene, sier arktisrådgiver Erlend Tellnes, som følger situasjonen fra Greenpeace-skipet Esperanza rett ved.

Det var tirsdag morgen før kl fem at Greenpeace-aktivister fra 8 land bordet Statoil sin rigg, som var på vei mot det kontroversielle Hoop-området for å bore verdens nordligste prøveboring. Til tross for at Miljøverndepartementet ikke har behandlet Greenpeace sin klage på boringen, har Statoil startet boringen. Dette mener Greenpeace er udemokratisk.

Vi er skuffet over at Klima- og miljødepartementet har overkjørt egne fagetater, men vår klage ligger fortsatt på ministerens bord. Tine Sundtoft har fortsatt mulighet til å stanse boringen, og sikre fuglefjellene på Bjørnøya fra et mulig oljesøl, sier Erlend Tellnes.