12 drept i angrep

Anklager ytterliggående islamister. Minst tolv personer er drept i et angrep på et libysk oljefelt. En libysk vakt anklager ytterliggående islamister for å stå bak. Åtte av de drepte var libyere, to var fra Ghana, mens to andre var fra Filippinene, opplyser en sjef ved oljefeltet. En libysk kilde anklager ytterliggående islamister for å stå … Continued

Anklager ytterliggående islamister.

Minst tolv personer er drept i et angrep på et libysk oljefelt. En libysk vakt anklager ytterliggående islamister for å stå bak.

Åtte av de drepte var libyere, to var fra Ghana, mens to andre var fra Filippinene, opplyser en sjef ved oljefeltet.

En libysk kilde anklager ytterliggående islamister for å stå bak angrepet.

Oljefeltet er utenfor vår kontroll. Den islamske staten (IS) kontrollerer det, sier Ali al-Habsi.

Han er talsmann for vaktstyrken som skal sørge for sikkerheten ved oljefeltet. Opplysningen om at islamister står bak, er ikke bekreftet.

Bortførte arbeidere?
Det er tidligere meldt at fire utenlandske oljearbeidere, deriblant tre filippinere, ble bortført da væpnede menn stormet oljefeltet al-Mabrook. Anlegget ligger i et avsidesliggende område sør for byen Sirte.

Franske Total driver feltet sammen med det statlige libyske selskapet National Oil Corp, men Total opplyser at det ikke har hatt noen arbeidere på anlegget siden juli 2014.
Italiensk arbeidsgiver

Filippinerne skal ha jobbet for et italiensk selskap, og filippinske myndigheter opplyser at de jobber for å få frigitt de bortførte arbeiderne.

Utenriksdepartementet og den filippinske ambassaden i Libya følger situasjonen og samarbeider med filippinernes arbeidsgiver for å sikre at de kommer trygt tilbake, skriver Filippinenes utenriksminister Albert del Rosario i en tekstmelding til Reuters.