Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Dødsulykke på ledningsprosjektet Lyse-Fagrafjell

Ansatt hos Statnetts' underleverandør døde i ATV-ulykke.

Publisert Sist oppdatert

Statnett skriver i en pressemelding at en ansatt hos entreprenøren Dalekovod omkom etter en ulykke med firhjuling i Rogaland i går ettermiddag. Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på ledningsprosjektet Lyse-Fagrafjell.

Ulykken skjedde på en skogsbilvei i Daladalen ved Sognesand, der kjøretøyet, en ATV, havnet utenfor veien. Det er en kroatisk mann på 36 år som forulykket.

- Det var en svært trist beskjed å få, og våre tanker går til de etterlatte og hans kollegaer, sier Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett.

Statnett skriver at det er for tidlig å si noe om hva som forårsaket ulykken. De har rutinemessig varslet politiet og Arbeidstilsynet, og , og ulykken vil bli etterforsket.

Nå må vi finne ut hva som har skjedd i dette tragiske tilfellet, og hvordan vi kan unngå at slike ulykker skjer

Elisabeth Vike Vardheim

- Sikkerhet skal alltid være første prioritet på arbeid for Statnett, både for egne medarbeidere og for de som arbeider for entreprenører med oppdrag for oss. Entreprenørene har ansvar for rutiner og god opplæring for alle arbeidssituasjoner. Som byggherre har vi tydelige krav til og oppfølging av våre entreprenører. Nå må vi finne ut hva som har skjedd i dette tragiske tilfellet, og hvordan vi kan unngå at slike ulykker skjer, sier Vardheim.

Powered by Labrador CMS