Evakuerer Statfjord A på grunn av brann

Publisert

Brann søndag morgen

Statoil har evakuert deler av personellet og stanset produksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen. Ingen skal ha kommet til skade, melder NTB.

Plattformsjefen meldte om røykutvikling og brann klokken 8.20 søndag morgen, opplyser Statoil en pressemelding. Brannen er bekreftet i en pumpe i et utstyrsskaft og det pågår brannslukking samtidig med at personell flyttes fra Statfjord A til Statfjord B-plattformen.

Flyttet til Statfjord B

– Det var 67 personer om bord da hendelsen oppsto. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter, skriver Statoil.

Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er atskilt med brannskillere. Produksjonen på plattformen er nedstengt, og mannskap uten beredskapsoppgaver er mønstret til livbåtene.

Brannen er slukket

Kl. 11.30 opplyser NTB om at brannen på Statfjord A-plattformen ser ut til å være slukket.

- Deler av mannskapet på plattformen tas nå tilbake fra livbåtene.opplyser pressetalsmann Ola Morten Skauby i Statoil til Sysla.

To evakueringer samme helg

Dette er den andre evakueringen for Statoil denne helgen. Statoil flyttet lørdag rundt 20 personer fra boreriggen Songa Endurance på Troll-feltet i Nordsjøen etter en gasslekkasje.

Statoil-ansatte bekymret for sikkerheten

- Det er for tidlig å være konkret om disse to hendelsene, men at vi har en stigende bekymring for sikkerhets nivået spesielt når det spares og kuttes overalt, er vel en kjent sak, soer Hilde-Marit Rysst, leder av SAFE til enerWE.

Hun forteller at hun får tilbakemeldinger fra medlemmene i SAFE om at de er bekymret.

- Vedlikeholdsarbeid kuttes og intervallene for vedlikehold økes. Dette gjøres mye av 'papir-folk' på land, uten at de som er på arbeidsplassene er involvert. Det er og en kjensgjerning at med så mye endringer og kutt som foretas i vår bransje nå, er det mange som har mange tanker i hodet. Jeg har selv vært gjennom flere kampanjer om 'dønn tilstede', 'ta to' (nok tid til å gjøre jobben), 'gjøre riktig første gang', alle disse forskjellige kampanjene er flotte i gode tider hvor man ikke er redd for jobben sin.

Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP) viser en negativ trend

- I disse dager, hvor bemanningen er kuttet ned i tillegg. Ja, RNNP-tallene viser en negativ tendens, men jeg er usikker på hvor mye operatørene og arbeidsgivere generelt har tatt det innover seg. Varsko er gitt av mange, både ansatte og myndigheter, men hjelper det?, spør hun.

--

Er det grunn til bekymring? Diskuter saken i facebookgruppen til Oljebransjen.

Saken ble oppdatert kl. 15.34.