Prosessanlegg Bergen
Prosessanlegg Bergen

Dynamitt-funn på Kollsnes

Publisert

Anlegget evakuert.

Produksjonen ved Statoils prosesseringsanlegg på Kollsnes vest for Bergen er stengt ned etter funn av dynamitt onsdag ettermiddag.

Dynamittfunnet i anlegget for gassprosessering i Øygarden kommune ble gjort i forbindelse med graving i 15.30-tiden.

Alt arbeid i området ble umiddelbart stoppet og anlegget evakuert. Produksjonen er stengt ned. Politiet har bedt om bistand fra Forsvaret for videre håndtering av situasjonen, opplyser pressetalsmann Ørjan Heradstveit for norsk sokkel i Statoil til NTB.

Han forteller at Statoils beredskapsorganisasjon på Kollsnes er mobilisert, og at både politiet og myndighetene ble tidlig varslet. Onsdag kveld var en sprengstoffeksperter på stedet for å vurdere situasjonen.

Det er ingen fare for at dynamitten skal detoneres, men av hensyn til mennesker, miljø og materiell har politiet tilkalt ytterligere ekspertise på sprengstoff fra Forsvaret for å sørge for at dynamitten blir håndtert på en sikker og god måte, sier Heradstveit.

Han forteller at ekspertene var ventet å være på plass før midnatt onsdag kveld.

Til sammen 46 personer ble evakuert og det er etter dynamittfunnet kun innsatspersonell innenfor anlegget. Heradstveit opplyser at beredskapsorganisasjonen er i løpende kontakt med politiet og operatøren Gassco.

©NTB